8 juni 2023

Actie: geef een prentenboek cadeau aan de VoorleesExpress!

Beverwijk – The ReadShop Beverwijk en VoorleesExpress Beverwijk, tot stand gebracht door Bibliotheek IJmond Noord, doen samen mee aan de landelijke actie: ‘Geef een prentenboek cadeau’.

Klanten die voor 2,99 euro het prentenboek: ‘Een ijsbeer in de tropen’, van Hans de Beer kopen, kunnen het weggeven of doneren aan de VoorleesExpress Beverwijk. Dankzij deze samenwerking komt het mooie prentenboek terecht bij Beverwijkse gezinnen waar het kopen of krijgen van een (prenten)boek helaas niet vanzelfsprekend is.

De VoorleesExpress
De VoorleesExpress Beverwijk, tot stand gebrachtdoor Bibliotheek IJmond Noord, richt zich op kinderen tussen de 2 en 9 jaar en hun ouders die moeite hebben met taal en lezen. Een vrijwilliger komt twintig weken lang bij een gezin thuis, met als doel van het leesplezier te vergroten en ouders bewust te maken van het nut van (voor)lezen. Projectleider Floor Braber hoopt dat zij na afloop van de actie via de voorleesvrijwilligers alle gezinnen een boek cadeau kan geven.

Kleine IJsbeer
Dit jaar is de klassieker, de Kleine IJsbeer in de tropen, gekozen als prentenboek. Lars, een kleine ijsbeer, wordt door zijn vader voor het eerst meegenomen naar de zee. Vader leert hem om te zwemmen en een sneeuwhoop te maken als bescherming tegen de wind voor wanneer hij slaapt. Maar als de kleine ijsbeer wakker wordt, dobbert hij ineens op een ijsschots midden in zee. Waar is papa gebleven? Uiteindelijk komt de kleine ijsbeer terecht in een vreemd warm land waar alles groen is. Hij ziet er vreemde planten en bloemen én ontmoet dieren die hij nog niet kent. Hoe komt hij weer thuis? Zijn nieuwe vriend Hippo schiet te hulp. Een zonnig ijsberenverhaal, het allereerste, over de beroemde Kleine IJsbeer!

Opgroeien tussen de mooiste boeken

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar voor een klein bedrag een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen. Dit mooie prentenboek is vanaf vrijdag 12 mei voor slechts € 2,99 verkrijgbaar bij The ReadShop in Beverwijk.

Voorleesvrijwilligers gezocht!

Wil je ook voorleesvrijwilliger worden bij de VoorleesExpress Beverwijk? Meld je aan!
https://www.bibliotheekijmondnoord.nl/voorleesexpress

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen