5 juni 2023

Wethouders Suanet en Bal openen vernieuwde parkeerplaats van PWN langs Meeuweweg

Heemskerk/Wijk aan Zee – In de afgelopen tijd is er aan beide zijden van de Meeuweweg hard gewerkt aan het herstel van de duiningang. Mede namens de gemeenten Heemskerk en Beverwijk, aannemer NRG en PWN. De feestelijke opening van de vernieuwde parkeerplaats is op dinsdag 9 mei van 16.00 t/m 18.00 uur.  De openingshandeling wordt op ‘spectaculaire wijze’ verricht met medewerking van de betrokken wethouders Ron Suanet (Heemskerk) en Ali Bal (Beverwijk).

Voormalig werkterrein

Het werkterrein langs de Meeuweweg werd gebruikt tijdens de boringen onder de duinen door en aansluitend voor het intrekken van de zeekabels. Op de plek van de voormalige parkeerplaats liggen de ‘mofverbindingen’ tussen de zee- en de landkabels in de bodem. Tijdens een inloopbijeenkomst in Wijk aan Zee werden vorig jaar de schetsontwerpen voor de nieuwe duiningang gepresenteerd.

Teruggeven aan omgeving

Op dinsdag 9 mei geven we de parkeerplaats en het voormalige werkterrein graag weer terug aan de omgeving. Zo zijn onder andere de bewoners van het Boothuisplein, camping Vondeloord en Aardenburg en omliggende straten uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Dat geeft ons de gelegenheid hen nog eens extra te bedanken voor hun geduld en begrip tijdens de werkzaamheden voor de aansluiting van de windparken op zee.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen