1 december 2023

Moedige moeders en Rene van Collem over verslaving

Wijk aan Zee – Iedereen kent wel iemand, al is het via via, die verslaafd is (geweest) aan drugs, alcohol, gokken, gamen of medicijnen. Maar toch, ondanks dat er meer over wordt gesproken, heerst er nog altijd een taboe over verslaving. Vaak heeft men zelfs een compleet verkeerd beeld over verslaving of verslaafden. Het eerste waar je misschien aan denkt bij verslaving zijn de junkies op straat of die eenzame huisvrouw verslaafd aan wijn. Dit beeld klopt niet helemaal, het kan namelijk iedereen overkomen.

René van Collem, de drummer van de band Doe Maar, is zelf een verslaafde in herstel en werkt als ervaringsdeskundige en familie ondersteuner. Hij gaf onlangs een lezing bij Moedige moeders Beverwijk om iets meer vertellen over zijn ervaring als verslaafde en met ouders of naasten, in gesprek te gaan over de zorgen, schaamte, verdriet over dierbare naasten verslaafde.

Moedige Moeders Beverwijk is een stichting die er is voor de naasten en geliefde van verslaafden. In twee wekelijkse bijeenkomsten, delen zij, zonder enig oordeel over de ander, onderling ervaringen uit en informeren de naasten over de ziekte en hun rol daarin. Zij bieden een luisterend oor, steun en begrip.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen