3 december 2023

Veteraan Peter Broek (62) krijgt Draaginsigne Gewonden (DIG)voor psychisch letsel tijdens vredesmissie in Libanon

Velsen – De Heemskerkse Libanonveteraan Peter Broek (62) kreeg zaterdagmiddag het Draaginsigne Gewonden (DIG) op zijn borst gespeld in het Hoogovenmuseum, vlakbij één van de poorten van zijn huidige werkgever Tata Steel. Het insigne is de Nederlandse tegenhanger van het beroemde Amerikaanse Purple Heart, een onderscheiding voor militairen die tijdens hun werk gewond raakten in de strijd.

Erkenning

Het Draaginsigne Gewonden (DIG) is bedoeld voor militairen en veteranen die onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt. Het DIG is voor deze militairen en veteranen een belangrijke vorm van erkenning; voor hun militaire inzet en de offers die zij daarbij hebben gebracht.

Foto’s Hans Blomvliet 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen