8 juni 2023

Expositie “Annalise This”

Beverwijk – Annelies Klaver is een nieuwsgierige ‘doener’. Zij praat graag en luistert ook graag naar van alles waar mensen met passie over praten Van het aanleggen van een straat tot en met het componeren van een muziekstuk. Vanuit die nieuwsgierigheid is zij op haar 44e ook gaan schilderen. Zij ging iets doen wat zij niet beheerste en zich eigen maakte door veel te kijken en te luisteren. Creativiteit is bij haar van jongs af aan de drijfveer. Vanaf haar 17e knutselt zij, tekent en zingt. Haar vak is kapster. Voor het witte doek had zij lange tijd angst. ‘Die heb ik overwonnen door het doek voor het begin vies te maken met theezakjes’. De schilders techniek heeft zij door museumbezoek, cursussen, boeken en you tube ontwikkeld. Zij bestudeerde Tamara de Lempicka, Gauguin, John Singer, Sargent, Isaac Israëls en nog vele anderen. Technieken om er daarna ook weer van af te wijken want, zo zegt zij zelf ‘ik blijf een eigen-wijze tante’. Het grootste deel van haar werk gaat over mensen met hun zielenroerselen. ‘De Blik, houding, uitstraling vind ik mooi om vast te leggen. “Wat ik analyseer leg ik vast’. Vandaar de titel van de tentoonstelling Annalise this. De tentoonstelling is te zien van zondag 16 april tot maandag 15 mei in de Grote kerk in Beverwijk.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen