12 april 2024

Bouw aanvullende reinigingsinstallatie Staalfabriek Tata Steel in volle gang

Velsen – Tata Steel bouwt in volle vaart een extra afzuiginstallatie in de Staalfabriek. Deze aanvullende afzuiginstallatie, een belangrijke mijlpaal in het verbeterprogramma Roadmap Plus, heeft als doel de uitstoot van stof en zware metalen nóg verder te verminderen. Tata Steel werkt er aan de nieuwe milieu-installatie dit jaar in gebruik te nemen. De afzuiginstallatie wordt in de laadhal van de Staalfabriek gebouwd en is een aanvulling op bestaande afzuiginstallaties. Daarbij wordt er naast de fabriek een doekfilterinstallatie gebouwd – met een formaat van 60 x 20 meter – om de afgezogen lucht te filteren. De installatie is ontworpen om de resterende uitstoot van stof en zware metalen via het dak van deze fabriek met ongeveer 50% te terug te dringen.

Terugdringen van uitstoot stof en zware metalen

Het beperken van dakemissies bij de Staalfabriek is een belangrijke stap uit ons programma Roadmap Plus. Hiermee stellen we onszelf concrete doelen om de uitstoot van onder meer stof en zware metalen dit jaar verder terug te brengen.

Meer weten over de laatste ontwikkelingen?

Bezoek het bedrijfsterrein via www.tatasteel.nl/kaart en ontdek wat Tata Steel doet om de impact op de omgeving te verminderen. Ook via het dashboard kunnen geïnteresseerden de status van alle maatregelen bekijken en actualiteiten.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen