1 december 2023

Eindpresentatie project: Kariboe gaat klassiek!

Heemskerk – Op maandag 24 april heeft op de Kariboe (Rameaustraat 6) de eindpresentatie plaatsgevonden van het project ‘Kariboe gaat Klassiek’.

In een bomvolle zaal traden alle leerlingen op. Groep 1-2, 3-4 en groep 7 lieten een dans zien. Groep 5-6 maakte muziek en groep 8 bracht een zelfgeschreven rap ten gehore.
De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Kariboe lessen gehad van gastdocenten in rap (Elijah Lamnastra), muziek (Esther Papma) en dans (Chender Aslan). Zes weken lang hebben zij met de kinderen toegewerkt naar het spetterende optreden van afgelopen maandag.

Klassieke top 10

Naast de workshops is er in de klassen gewerkt met klassieke muziek en kunst. Zo heeft groep 8 een klassieke top 10 samengesteld. Zij mochten daarbij hun eigen favoriet promoten. Ook de teksten met begrijpend lezen pasten in dit onderwerp. De hele school heeft 6 weken in het teken gestaan van klassieke muziek.

Voorstelling Moggûh
Op dinsdag 18 april hebben de kinderen mogen genieten van een prachtig optreden van Capella met de voorstelling Moggûh. Deze zanggroep bracht a capella liedjes vanuit de hele wereld ten gehore. Eén van de merkte op: ‘Dit is vet mooi!’ Door dit project zijn alle leerlingen in aanraking gekomen met klassieke en wereldmuziek. Dit project
is mogelijk gemaakt in samenwerking met cultuurhuis Heemskerk en vooral door de subsidie van Plein C. Plein C zet zich in voor goed cultuuronderwijs voor alle kinderen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen