1 oktober 2023

Theater na de Dam op 4 en 5 mei

Beverwijk – Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op donderdag 4 mei zetten theatermakers en jongeren in heel Nederland zich in om deze dag nog extra betekenis te geven.

Er spelen meer dan honderd voorstellingen die elk op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. De Productieklas Theater van Centrum voor de Kunsten Beverwijk bestaat uit zes jongeren tussen de 12 en 15 jaar.

Geschiedenis Beverwijk

De jongeren verdiepten zich in de geschiedenis van Beverwijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken vol herinneringen en verhalen vormen samen met ander bronmateriaal de basis voor de voorstelling: ‘En toen wist ik nog niks’

4 mei
Op 4 mei speelt de Productieklas deze voorstelling om 20.15 uur en op 5 mei om 12.00 uur in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 37A in Beverwijk. De voorstelling is gratis te zien. Reserveren is niet nodig. De halfuur durende voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar is gemaakt door theatermaker Iris Stam (Centrum voor de Kunsten Beverwijk) en leesconsulent Jasmin Wijker (Bibliotheek IJmondNoord).

Randprogramma

Daarnaast is er donderdag 4 mei voor iedereen vanaf 8 jaar een randprogramma met als thema Verzet. We gaan ons verdiepen in verzet en maken borden waarop we teksten schrijven die duidelijk maken waar wij voor staan. Dit programma is van 15.00 – 16.30 uur op de jeugdafdeling van
de bibliotheek aan het Kerkplein in Beverwijk. Toegang gratis.  

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen