30 november 2023

Koningsdag 2023 in Beverwijk

Beverwijk – Op donderdag 27 april 2023 viert de Koning Willem-Alexander samen met zijn familie Koningsdag in Rotterdam.

Dit jaar is het extra feestelijk vanwege het 10 jaar Koningschap. Dat zal een veelzijdig en kleurrijk programma voor het Koninklijke gezelschap én voor iedereen die het feest die dag mee wil vieren.

Velen kunnen niet in Rotterdam erbij aanwezig zijn. Niet getreurd, ook in Beverwijk kun je goed Koningsdag vieren. Het Bestuur van de Oranjevereniging Beverwijk heeft hard gewerkt om een mooi en feestelijk programma voor 2023 voor elkaar te krijgen zodat wij Koningsdag ook in volle glorie kunnen vieren in Beverwijk. Er is wel een kleine verandering: de kindervrijmarkt keert dit jaar terug op de Breestraat, alwaar dankzij sponsoring van Stichting Beverwijk Centrum extra activiteiten worden georganiseerd: ballonnenclown, limonade en wat lekkers, spijkerbroek hangen, ezeltje prik en koekhappen.

21 april
Koningsdag in Beverwijk begint eigenlijk al op vrijdag 21 april 2022 met de uitreiking van de jongerenlintjes door de Burgemeester van Beverwijk en een historische boekenbeurs op zondagmiddag 23 april.

Koningsdag zelve
Koningsdag zelve moet weer feestelijk worden en er ook zo uitzien. Wij hopen daarom dat Beverwijkers net als de voorgaande jaren massaal vanaf zonsopgang (06.18 uur) de vlag met wimpel voor de Koning en voor elkaar zullen uithangen. Tegen die tijd kunnen de vroege deelnemers en bezoekers ook al op de kindervrijmarkt op de Breestraat terecht.

Huisregels

Voor een goed en ordentelijk verloop zijn er simpele huisregels van kracht die in de Oranjekrant en op de website zijn gepubliceerd. Belangrijk is dat voor een veilige markt de rijbaan van de Breestraat vrij is van ALLE verkeer. Ook zal IJmond EHBO aanwezig zijn maar hopelijk hebben we die niet nodig. De kindervrijmarkt loopt tot uiterlijk 15:00 uur. Vanaf 12:00 uur zal kringloopbedrijf Noppes met een vrachtwagen aanwezig zijn om niet-verkochte spullen in ontvangst te nemen en ervoor te zorgen dat deze alsnog een 2e leven krijgen.

Muziek, dans en kinderkermis
Op het naastgelegen Stationsplein is er een muziek en dansprogramma met kinderattracties. De dierenambulance is aanwezig. Bij de Jeugdbrandweer kunnen kinderen met echte brandslangen in de slag om een “brandje” te blussen. De Scouting zal helpen om een eigen broodje te bakken. Het muziek- en dansprogramma zal starten om 10 uur. De Burgemeester van Beverwijk Martijn Smit zal de aftrap doen.

Afsluiting

De afsluiting van dit programma is dan op de Breestraat waar vanaf 14:00 uur de stadsbeiaardier van Beverwijk Gerda Peters een“koningsdagconcert” met het carillon van de St Agathakerk zal geven.
Dat is nog niet alles. De gratis kinderfilm wordt weer aangeboden door Cineworld om 11:00 uur. Welke film het zal zijn blijft een verrassing tot het laatste moment. Het is wel op tijd zijn want vol=vol. Bridgen en klaverjassen mag ook weer en dat zal op de bekende plekken resp. Paviljoen Westerhout en het gebouw van de BHK. Ook aan de bewoners van de verzorgingstehuizen is gedacht met een speciale koningsdag activiteiten ondersteund door optreden van accordeonorkest klavierschippers en prentenkabinet van der Linden.

Koningsbrafoer

Dit jaar kunnen Beverwijkers genieten van nog meer muziek. Vanaf 15:00 uur start Koningsfoer en zal het podium op het Stationsplein ingenomen worden door optredens van 6 bandjes.

Op de website www.oranjevereniging-beverwijk.nl en op Instagram zal de laatste stand van zaken te vinden zijn.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen