30 november 2023

Presentatie over de kunst in Brussel

Beverwijk – Voor de laatste kunstpresentatie dit voorjaar zijn wij blij dat de altijd enthousiaste en deskundige Krzystof Dobrowolski-Onclin onze bibliotheek bezoekt voor een presentatie over de hoofdstad van Europa, Brussel.


Brussel heeft deze rol met verve op zich genomen, en die rol veranderde telkens. De stad was achtereenvolgens het centrum van het Hertogdom Brabant, de Zeventien Provinciën, de Spaanse Nederlanden, de Oostenrijkse Nederlanden, het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, België en uiteindelijk zelfs van de Europese Unie. Als hoofdstad van België heeft Brussel een koninklijke uitstraling: het paleis van Laeken met zijn serres, het imposante Justitiepaleis, de art nouveau van Victor Horta en het Atomium maken Brussel tot een mooie en interessante stad. Krzysztof vertelt je er alles over.

Deze presentatie is op woensdag 26 april van 20.00 – 22.00 uur in de bibliotheek in Beverwijk. Meld je aan via onze website www.bibliotheekijmondnoord.nl.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen