1 december 2023

Rietbrand op akker in Castricum ontstaan door trein

Castricum – Op een akker aan de Heemstederweg in Castricum is donderdagochtend een hoop riet in de brand gevlogen.

Dit gebeurde even voor 09:45 uur, toen een passerende trein ervoor zorgde dat er vonken van de bovenleiding af kwamen. Deze vonken bereikten de grond en deden het riet ontbranden. Mensen die het vuur zagen besloten de brandweer te bellen, die met gepaste spoed ter plaatse kwam. Vanwege de sommige akker reed er ook een verkenningsvoertuig mee, die kon bepalen of de tankautospuit er wel overheen kon rijden. Uiteindelijk kwamen beide brandweervoertuigen bij de brandhaard en kon het blussen worden gestart. De brandweer heeft eerst met de blusmonitor aan de voorkant van het voertuig geblust, waarna ze het resterende vuur blusten met een slang hogedruk.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Nikkos112

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen