1 december 2023

ANWB verwacht extra drukke avondspits vanwege begin meivakantie

IJmond – het is de verwachting dat donderdag een extra drukke avondspits gaat worden omdat voor veel mensen dan de meivakantie van start gaat, meld de ANWB.

De avondspits op donderdag is gebruikelijk de drukste van de hele week. Hierbij komt nu dus ook het vakantieverkeer bij. Mensen gaan eropuit, daarom moeten automobilisten rekening houden met files richting Nederlandse recreatiegebieden en het buitenland.

Richting het zuiden

De meeste vertraging zal donderdagmiddag ontstaan op de wegen van Utrecht richting het zuiden, maar ook tussen Arnhem en de Duitse grens is de verwachting dat het druk wordt. In Noord-Brabant en in het midden van het land worden ook files verwacht. Reizigers die richting de Veluwe rijden kunnen rekenen op vertraging en ook tussen Apeldoorn en Eindhoven zal het druk worden. Bovendien lijkt het donderdag ook te gaan regenen, waardoor de files nog meer kunnen oplopen.

Bollenstreek

In de Bollenstreek is het de komende dagen ook druk vanwege het Bloemencorso. Reizigers moeten rekening houden met de werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel waardoor deze richting Bergen op Zoom dichtgaat van vrijdag tot maandag. De week erna is de tunnel zelfs in allebei de richtingen afgesloten.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen