1 december 2023

Stadsfotograaf Marissa Ooijevaar levert zesde foto

Beverwijk – ‘Kunst uit de Wijk’ is het onderwerp van de nieuwe Stadsfotograaf van Beverwijk: Marissa Ooijevaar.
Beverwijk kent tientallen kunstenaars die hun specifieke kunst maken door bewerking van metaal, hout of glas, of die digitale kunst maken. Tijdens de creatieve fase legt Marissa het artistieke deel vast op de gevoelige plaat, een mooi onderwerp dat bijzonder beeld gaat opleveren.

Isa van Klaveren

Marissa heeft dit jaar 6 foto’s geleverd. De zesde en laatste uit deze reeks is van dichter Isa van Klaveren (28). Ze studeerde Engelse Taal en Literatuur aan de Universiteit van Amsterdam en schreef al een tijd gedichten toen ze in 2019 werd verkozen tot stadsdichter van Beverwijk. Momenteel is ze werkzaam als medewerker marketing en communicatie bij Podium Victorie, is ze betrokken bij het Young Art Festival en doet waar ze kan verschillende schrijfklussen binnen de culturele sector.

Dichten
Dichten is voor Isa een manier om het grillige karakter van haar gedachtegangen in woorden te vatten. Onder de werktitel ‘Laat Maar’ heeft ze binnen dat thema een flinke stapel gedichten geschreven in de afgelopen tijd, die ze komend jaar gaat bundelen.
Omdat Stadsfotograaf Marissa Ooijevaar haar laatste foto heeft geleverd, kunnen we ons gaan voorbereiden op de volgende verkiezing tot Stadsfotograaf Beverwijk.

Verkiezing Stadsfotograaf
Wil jij ook Stadsfotograaf worden? Dat kan! Tot en met 11 mei kun je je foto’s inleveren om aan de verkiezing mee te doen, een verkiezing die door fotografiecentrum ISOO wordt georganiseerd. Wat je precies fotografeert staat je vrij, met één restrictie: Beverwijk moet in één van de aangeleverde foto’s een rol spelen. Maandag 15 mei maken we de fotograaf bekend bij fotografiecentrum ISOO in Beverwijk. Ook niet-Beverwijkers kunnen meedoen, zolang je maar uit de omgeving van de IJmond komt en je bereid bent Beverwijk een jaar lang vast te leggen.

Stuur vijf foto’s voor 11 mei naar stadsfotograafbeverwijk@hotmail.com. Meer weten? Zie Stadsfotograaf op Facebook.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen