3 december 2023

OVV-conclusies spreken voor zich en Tata Steel omarmt aanbevelingen

IJmond – Tata Steel heeft een eerste blik kunnen werpen op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). ” Het is goed dat er grondig onderzoek is gedaan naar de wijze waarop omwonenden van industriële bedrijven worden beschermd tegen nadelige gezondheidseffecten door blootstelling aan emissies van bedrijven.

Het gebied rondom Tata Steel is een van de drie gebieden die in het rapport besproken wordt. De OVV is grondig te werk gegaan en hun conclusies spreken dan ook voor zich.” We omarmen de conclusie dat er een beter beeld moet komen van het effect van uitstoot van de industrie op de omgeving en dat nog meer gestuurd moet worden op het verminderen van deze effecten, aldus Peter van Boesschoten, woordvoerder Tata Steel.

Aanbevelingen OVV

De aanbevelingen die de OVV doet, neemt Tata Steel dan ook van harte. Uit het rapport blijkt ook dat er bepaalde zaken verbeterd zijn, als het gaat om informatievoorziening en maatregelen tegen de overlast die mensen ervaren, maar ook dat er nog veel ruimte voor verbetering is. ” Duidelijk is dat de bevindingen van nationaal belang zijn, die ook als zodanig opvolging verdienen van alle betrokkenen, ” zegt Peter van Boesschoten.

Hetzelfde doel

Tata Steel snapt dat mensen naar hun kijken als het gaat om een schonere en gezondere leefomgeving. Zij hebben daarin allemaal hetzelfde doel. Ook werknemers van Tata Steel zelf wonen en werken in de IJmond. En net als de mensen die in de directe omgeving wonen, willen zij hun uitstoot verder verminderen, de overlast die mensen ervaren verder terugbrengen en zorgen zo veel als mogelijk wegnemen.

” We zijn en blijven dan ook graag in gesprek met alle partijen: de omwonenden, gemeenten, regionale overheden als de provincie Noord-Holland en de omgevingsdiensten, maar uiteraard ook deskundigen, zoals wetenschappers en de landelijke overheid. Wij hebben al flinke stappen gezet in het verder terugdringen van onze impact op de omgeving en zullen hierin volop actief blijven, op zo kort mogelijke termijn naar een schonere staalproductie. Voor de lange termijn betekent dit de transitie naar groen en circulair staal. Het staal waarmee we ook een duurzaam fundament voor Nederland kunnen bouwen, ” aldus Peter van Boesschoten

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen