12 april 2024

Ben Reel (Ierland) in Camille

Beverwijk – Ben Reel is in eerste instantie vooral een geweldige zanger! Indrukwekkend, intens! Als je al mag vergelijken lijkt zijn stem op een kruising tussen Marvin Gaye en Bruce Springsteen.

Voortkomend uit de oneindig lijkende traditie van geweldige Ierse songwriters, de kampioenen van het combineren van taal met muziek, is hij ook nog eens een begenadigd songwriter.. Toch is zijn muziek niet traditioneel Iers.

Moderne protestzanger
Ben Reel is tekstueel de moderne versie van de 60’s protestzanger. Politiek
geëngageerd. “Make love not war”. Een moderne singer-songwriter, met pakkende popsongs richting Americana en Rock! Reel heeft ook al menigmaal, en met veel succes, showcases gedaan in Nashville en New York en samengewerkt met bv David Olney (met wie hij samen een song heeft geschreven die op zijn in 2015 te verschenen CD “7th” staat), Sergio Webb, Tommy Womack en Ad van der Veen. Gerry Anderson, van BBC Radio Ulster noemde Reel’s album, Sweet Victory, “the best album I’ve heard in years.” Live heeft de Ben Reel Band een reputatie opgebouwd als één van de beste acts van Ierland, en ook in de Benelux, USA en Duitsland tourde hij al veel succes. Zon 16 april, aanvang 15.00 uur, entree gratis

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen