1 december 2023

Ja-sticker voor reclamedrukwerk in Heemskerk

Heemskerk – Gemeente Heemskerk wil papierverspilling voorkomen. Daarom voeren we de
‘ja-sticker’ voor reclamedrukwerk in. Dat betekent dat inwoners ‘zonder ja-sticker’ vanaf 1
september 2023 géén ongeadresseerd reclamedrukwerk meer ontvangen. Als zij wel
reclamedrukwerk willen blijven ontvangen, dan moeten zij een ja-sticker op hun brievenbus
plakken. Wethouder Piet Burgering: “We verwachten dat zo minder papier wordt verspild en er minder oud papier en karton in het restafval belandt.”


Op dit moment bestaat ongeveer 11% van het restafval uit oud papier en karton. De gemeente Heemskerk wil dit percentage naar beneden brengen. Dat willen we onder andere bereiken door niet langer huis-aan-huis reclamedrukwerk te verspreiden. Burgering: “De invoering van de ja-sticker leidt niet alleen tot minder papierverspilling en restafval, maar ook tot minder water- en energieverbruik en een lagere uitstoot van CO2.” De ja-sticker geldt alleen voor reclamedrukwerk. De huis-aan-huis bladen worden wel standaard huis-aan-huis bezorgd, behalve als u een nee-nee-sticker op uw brievenbus heeft.


Gratis ja-sticker
Vanaf 1 september 2023 ontvangen inwoners geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer. Wilt u toch graag reclamedrukwerk blijven ontvangen, dan moet u de ja-sticker op uw brievenbus plakken. U krijgt de ja-sticker gratis bij het laatste folderpakket in augustus.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen