1 december 2023

Camilla en Kamilliedjes bij Atelier Marina & Sabrina

Castricum – Met de expositie ‘Camilla’ wordt bij het Atelier Marina & Sabrina Pasen, de vrouwelijkheid, de vruchtbaarheid en het voorjaar gevierd.

‘Camilla’ is een Italiaanse meisjesnaam die `bloeiend, jong, betoverend, maagdelijk en florerend betekent. De galerie Atelier Marina & Sabrina aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum is weer helemaal opnieuw ingericht. Op 7, 8 en 9 april en de vrijdagen tot 12 mei is ‘Camilla’ van 13 tot 18 uur te bewonderen. Wandel ook door de beeldentuin die de afgelopen weken een complete metamorfose heeft ondergaan en betoverend mooi in bloei staat.

Live optreden

Het is geen toeval dat juist Kamilliedjes op 1e paasdag in deze expositie en bij mooi weer ook in de beeldentuin, zal optreden. Kamilliedjes bestaat uit de drie Castricumse dames Mariska van der Leij, Lieke Jacobs en Pauline van Schagen. Ze zingen onversterkt, meerstemmige liedjes in diverse stijlen: folk, country, bluegrass, popliedjes, mantra’s. Vaak met gitaarbegeleiding. Voor dit optreden hebben ze gekozen voor rustige luisterliedjes.

Mariska: “We herkennen ons in de veelal vrouwelijke, verstilde kunstwerken van Sabrina Tacci en Marina Pronk. Met ons optreden vieren we het vrouwelijke. We streven ernaar de sfeer en emoties van de kunstwerken in het atelier te versterken met onze klanken. Kwetsbaar, emotioneel, vrouwelijk, krachtig en emotioneel. Soms kleurrijk, soms donker of juist licht. Maar altijd echt en dicht bij ons zelf.

We houden enorm van meerstemmig zingen. Het geeft ons een kick als onze stemmen mooi samen komen, het liefst in een intieme setting en buiten in de natuur. Onze naam – Kamilliedjes – staat symbool daarvoor. Het is een samenvoeging van Kamille en liedjes. Kamille staat voor ons voor natuur, rust en zachtheid. Onze leeftijden lopen best uiteen. Als twintiger, veertiger en vijftiger vinden we elkaar in onze liefde voor muziek, natuur, meerstemmige zang, rust en stilte.”

Welkom

Het live optreden is op 9 april vanaf 15:30 u bij Atelier Marina & Sabrina en iedereen is van harte welkom. De toegang, een natje en een droogje zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de muziek wordt bijzonder gewaardeerd.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen