30 mei 2023

Nieuws in de klas

IJmond – Nieuws in de klas, het nieuwsplatform van NDP Nieuwsmedia, lanceert een nieuw initiatief: Journalist in de klas. In de week van 17 april kunnen middelbare scholieren van dichtbij horen en zien hoe hoog waardige journalistiek gemaakt wordt.

Journalisten van landelijke en regionale nieuwstitels zoals het AD, Brabants Dagblad, Dagblad van het Noorden, De Telegraaf, FD, Nederlands Dagblad, NRC en de Volkskrant en vele andere gaan lang bij scholen om met jongeren in gesprek te gaan hoe nieuws wordt gemaakt.

Bezoek op redacties

Daarnaast krijgen klassen de mogelijkheid om bezoek te brengen aan een redactie en te zien hoe een kranten-, radio- of tv-redactie werkt, en waarom onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek zo belangrijk is. Docenten krijgen de kans om hun klas aan te melden. Het project gaat gepaard met lesmateriaal dat leerkrachten ter voorbereiding aan een bezoek kunnen gebruiken. Nieuws in de klas nodigt scholen uit om deel te nemen aan ‘Journalist in de klas’ en zich aan te melden via www.journalistindeklas.nl

Aanleiding

Veel leden van NDP Nieuwsmedia zijn al heel actief richting het onderwijs. Maar met ‘Journalist in de klas’ willen Nieuws in de klas en de deelnemende nieuwsmedia nog meer leerlingen bereiken en zo hun kennis over de journalistiek verhogen. 

“In het huidige klimaat, waarin vertrouwen in de journalistiek geen vanzelfsprekendheid is, willen we graag met jongeren in gesprek gaan en ze inspireren”, zegt Herman Wolswinkel, directeur van NDP Nieuwsmedia. “We geloven dat als jongeren met eigen ogen kunnen zien en horen wat kwaliteitsjournalistiek inhoudt, ze dat leert hoe belangrijk een goede nieuwsvoorziening is voor onze samenleving. En wat gaat er nu boven een ontmoeting waarin je uit eerste hand hoort wat het mooie vak van journalist inhoudt?”

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen