1 december 2023

Nationale Buitenlesdag

IJmond – Het is de Nationale Buitenlesdag. Met deze achtste editie vragen Jantje Beton en IVN Natuureducatie opnieuw aandacht voor meer les in de buitenlucht.

Buitenlucht heeft volgens de organisatoren een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt volgens hen dat het voor leerlingen nodig is om 25 procent van de schooltijd in de buitenlucht te zijn. Nu wordt volgens Jantje Beton en IVN nog maar slechts 1 procent van alle lessen buiten gegeven.

Om leraren aan te moedigen hun leerlingen wat vaker mee te nemen naar buiten, hebben Jantje Beton en IVN Natuureducatie ruim 150 lessen ontwikkeld die geschikt zijn om in de buitenlucht te geven. Zo is er een les waarin rekensommen kunnen worden gemaakt met de stippen op paddenstoelen en een ‘klimaatles’ waarin kan worden gekeken of en hoe klimaatproof het schoolplein is.

Vorig jaar deden er ruim 2400 basisscholen mee aan de Nationale Buitenlesdag.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen