30 november 2023

Culinaire maffiathriller: ‘Het zal nooit meer kaviaar zijn’ van Castricumse bodem

Castricum – De in Castricum geboren en getogen auteur Marja West (moeder) en chef-kok Anna Bontekoe (dochter) hebben samen een boek geschreven.

In deze eerste culinaire maffiathriller van Nederlandse bodem met de titel ‘Het zal nooit meer kaviaar zijn’ kookt de Castricumse chef-kok Anna Bontekoe Italiaanse vega(n) recepten die New Yorkse maffiabazen doen denken aan hun grootmoeders keuken in Palermo.

New Yorkse maffia

‘Het zal nooit meer kaviaar zijn’ verschijnt op 8 april en neemt je mee naar ware gebeurtenissen rondom de New Yorkse maffia in de jaren 70, met bomaanslagen, schietpartijen, afpersingen en de mysterieuze verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa.

Diepste geheimen

De Nederlands/Italiaanse Sofia infiltreert in het verhaal met gevaar voor eigen leven in de beruchte maffiafamilie Gambino met aan het hoofd ‘Big Paul’ Castellano. Door heerlijke maaltijden te bereiden wint zij zijn vertrouwen en ontrafelt ze de diepste geheimen van de New Yorkse maffiawereld. Naast dit verhaal vind je 18 kleurrijke vega(n) recepten geïnspireerd op de Italiaanse keuken.

Moeder en dochter

Auteur Marja West schrijft niet alleen thrillers, maar ook audio- en televisieseries, feelgoodromans en non-fictie. Haar boek ‘Verloren in de Jungle’, met feiten over de mysterieuze verdwijning van twee Nederlandse meisjes in Panama, werd vertaald in het Engels en Russisch. Dochter Anna Bontekoe is chef-kok en kookt voornamelijk fusion vegetarisch en plantaardig met de focus op smaken uit de Mediterrane en Midden Oosterse keuken.

Dit artikel is een samenwerking met onze mediapartner Omroep Castricum. Bekijk hun website via www.omroepcastricum.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen