30 november 2023

160.000 bezoekers bij kwekerijen in het hele land tijdens Kom in de Kas

Heemskerk – Ongeveer 160.000 mensen hebben zaterdag en zondag een kwekerij bezocht tijdens de 45e editie van Kom in de Kas.

Volgens een woordvoerster van de organisatie zijn de 121 deelnemende bedrijven in negentien regio’s “overweldigd” door het forse aantal bezoekers. “Bij de meeste bedrijven zijn net zo veel mensen langs geweest als in voorgaande jaren of zelfs meer.”

Voor jong en oud

Het publiek dat de open dagen bezocht bestond uit een heel verschillend gezelschap. “Gezinnen met jonge kinderen, 55-plussers, opa’s en oma’s met kleinkinderen en gelukkig ook jongeren. We hadden ook werkpleinen ingericht bij bedrijven en er hebben zich mensen aangemeld om in de kas te gaan werken. Vanuit sommige regio’s hoor ik daarover echt succesverhalen.” Hoeveel mensen zich hebben gemeld, weet ze niet.

Belangstellende

De geïnteresseerde kregen uitleg over allerlei soorten groenten en fruit, planten en bloemen. Ook waren er activiteiten zoals proeverijen, bloemschikken, plantjes potten en soms een speurtocht door de kas. Maar ook uitleg over het omgaan met energiebronnen. “Op steeds meer plekken maken bedrijven gebruik van aardwarmte om de kassen te verwarmen. Die omschakeling is versneld door de hoge gasprijzen”, aldus de woordvoerster.

Kom in de Kas heeft doorgaans rond de 200.000 bezoekers door het hele land, maar dit jaar deden er minder regio’s mee.

Kom in de Kas – Hans Blomvliet
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen