1 december 2023

VanWyck bij De Cirkel in Heemskerk

Heemskerk – Een man spoelt aan op een eiland en weet niet meer wie hij is. VanWyck (singer- songwriter Christien Oele en band) vertelt zijn verhaal op het album ‘The Epic Tale of the Stranded Man’. Zaterdag 8 april staat VanWyck in De Cirkel met het gelijknamige theaterconcert. Country, americana en alt-folk van internationale allure.

VanWyck bracht al eerder drie albums uit die tot ver over de landsgrenzen bewondering
oogstten. Met ‘The Epic Tale’ reikt de formatie nog hoger. Het resultaat is een plaat van
adembenemende schoonheid. Bezoekers van het Heemskerkse theater staat tijdens het paasweekend een bijzonder concert te wachten. De warme, donkere alt-folk en americana van VanWyck doen denken aan Natalie Merchant, Leonard Cohen en Laura Marling. Frontvrouw Christien Oele (gitaar en zang) wordt begeleid door Reyer Zwart (gitaar, bas, piano en zang), Rowin Tettero (drums) en soms ook door Paul Bond (piano en zang).
Concert: VanWyck

De pers over VanWyck:
‘VanWyck zingt liedjes van troostrijke, sensuele en aangrijpende schoonheid.’ (de Volkskrant****)
‘De muziek van VanWyck heeft zachtheid als kracht.’ (NRC****)
‘Powerful but intimate.’ (MOJO Magazine)

En over het album The Epic Tale of the Stranded Man:
‘perfection of storytelling’ (Americana-UK.com – 10/10)
‘een intrigerende en bijzondere plaat.’ (Written in Music****)
‘Strange, lovely – mysterious’ (MOJO Magazine****)

‘Met Molten Rock (2018) en opvolger God Is In The Detour (2020) maakte Christien Oele twee van de mooiste countryesque ‘alt.folk’-platen die wij ooit van een landgenoot hadden gehoord. Op The Epic Tale of the Stranded Man zet VanWyck de stijgende lijn voort. De tracks zijn zó divers en van zo’n grote schoonheid dat ze óók individueel indruk maken.’ (OOR)

‘Alle verwachtingen worden overtroffen. VanWyck heeft haar magnum opus gemaakt: dit is een album van internationale allure. Ze is onze vaandeldrager waar het gaat om country, americana, folk en kamerpop. Muziek beroert de ziel. Kippenvel gegarandeerd.’ (Nederlands Dagblad)

‘Onwaarschijnlijk mooi.’ (De krenten uit de pop)
‘Twaalf verzorgde alt folk-liedjes vol sensualiteit, verstilde schoonheid en troost.’ (Trouw)
‘Wat een schitterende plaat…een gevarieerd decor dat VanWycks toch al niet geringe talenten nog mooier doet uitkomen dan voorheen.’ (HEAVEN****)

The Epic Tale of the Stranded Man

Datum: Zaterdag 8 april 2023
Aanvang: 20.30 uur
Toegang: € 17,50/ € 16,50 (vrienden)
Adres: Theater en Filmhuis De Cirkel

Laurentz
A. Verherentstraat 1
1961 GD Heemskerk
Reserveren: www.decirkelheemskerk.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen