3 december 2023

SIG gaat diesel bussen vervangen voor elektrische

Beverwijk – Woensdag 29 maart krijgt Stichting SIG de sleutels van de eerste twee elektrische bussen voor het vervoer van cliënten. Hiermee wordt het startsein gegeven van het actief verduurzamen van het cliëntenvervoer.

In de loop van de komende maanden zullen alle bussen van de SIG die nu nog op diesel rijden, worden vervangen door elektrische wagens. Het wagenpark telt in totaal 13 bussen.

Als enige organisatie in de gehandicaptenzorg in de regio Kennemerland zorgt de SIG zelf voor het vervoer van cliënten naar/van hun dagbesteding zonder de standaard ‘8 kilometerlimiet’, die geldt voor de gemeentelijke vergoeding hiervan.

De SIG heeft hiervoor gekozen vanwege het belang dat de organisatie hecht aan individueel zinvolle dagbesteding voor iedere cliënt. Dat betekent dat cliënten uit het gevarieerde dagbestedingsaanbod van de SIG ongeacht de locatie kunnen kiezen voor wat het beste past bij hun wensen en talenten.

Dagbestedinglocaties

De dagbestedingslocaties van de SIG bevinden zich verspreid door heel Midden- en Zuid-Kennemerland. De afstanden tussen woonlocatie en dagbestedingsplek verschillen daardoor ook, van bij wijze van spreken om de hoek tot ritten tussen Castricum en Haarlem-Zuid. Het vervoer wordt georganiseerd en uitgevoerd door vijf medewerkers van IJmond Werkt en circa dertig vrijwilligers.


Lease
De eerste twee elektrische bussen van de SIG worden geleased bij Van Mossel Autolease Heemskerk. Eerder al zijn er twee laadpunten aangebracht in de garage van de SIG in Beverwijk. De twee bussen die woensdag worden opgeleverd zijn bestickerd en beletterd, waarmee ze als SIG-bussen herkenbaar zijn. De sleutels van de eerste elektrische bussen worden overhandigd aan Sjoerd Molleman, die als stagiair bij de SIG in het kader van zijn Hbo-afstudeerproject onderzoek deed naar de mogelijkheden van verduurzaming van het cliëntenvervoer.

De officiële sleuteloverdracht vindt woensdag 29 maart om 11.00 uur plaats op de parkeerplaats naast Dagcentrum Wisselwerk aan de Schans 1 in Beverwijk.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen