1 december 2023

Geredde leeuw uit oorlogsgebied in Oekraïne komt naar Nederland

IJmond – Stichting Leeuw, een opvangcentrum voor grote katachtigen in Nederland, haalt leeuwin Zoya op uit Polen.

Zoya kwam in Zoo Poznan terecht nadat het dier gered was uit het oorlogsgebied in Oekraïne. De verwachting is dat de leeuwin maandagavond in Nederland zal arriveren.

Verleden in circus

Over een paar weken gaat Stichting Leeuw nog een leeuw en twee tijgers ophalen, zij komen uit Frankrijk. De dieren hebben in het verleden in circussen gewerkt, maar leven nu al ruim een jaar in een trailer in Frankrijk. Ze zouden binnenkort gedood worden, maar Stichting Leeuw wil dat voorkomen door de leeuw en tijgers op te halen. De leeuw heeft een leeftijd van 18 jaar oud en de tijgers zijn 13 en 14 jaar oud.

Hoenderdaell

Stichting Leeuw werkt samen met zusterstichting The Lions Foundation in Zuid-Afrika. Katachtigen die op landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna zijn hersteld verhuizen naar Zuid-Afrika, waar ze vrij rond kunnen lopen op een groot terrein met groen en een vijver. Begin april gaan drie tijgers verhuizen uit de opvang naar Zuid-Afrika. Sinds de oprichting van Stichting Leeuw in 2012 zijn 21 dieren verhuisd.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen