24 februari 2024

‘Voor mij is een schilderij niet snel ‘it’,sterker nog het is nooit af’

Velsen – Drie kunstenaars: Hanneke Faber, Inge M. Ton en Marcel Ruben exposeren vanaf 2 april hun werk in het Raadhuis voor de Kunst in Velsen-Zuid.

Alle de drie de kunstenaars stellen stuk voor stuk uniek werk tentoon, van schilderijen tot mozaïeken kunstwerken met een soms Aziatisch lijkend karakter, én fijne olieverfschilderijen. Het is allemaal te zien in het Raadhuis van de Kunst

Hanneke Naber

Hanneke Naber leerde illustratie en reclametekenen aan de tekenschool in Amsterdam, volgde modetekenen aan de modeacademie Charles Montagne. Bij Corstiaan de Vries, Anton Martineau en Jan Sierhuis leerde zij modeltekenen en schilderen.

Anneke houdt van experimenteren met technieken. Naast het schilderen met olieverf en het maken van pentekeningen is zij gaan schilderen op aluminiumfolie waarvan de onderwerpen een sprookjesachtig mythologisch karakter dragen.

De serie die zij nu exposeert, mozaïek en lijnenwerk, goud op zwart, laat zien dat zij het inspirerend vindt nieuwe technieken te bedenken. De schilderijen hebben een fantasievol en een sprookjesachtig , soms Aziatisch lijkend karakter. Daarnaast exposeert zij een serie schilderijen met acrylverf.

Demter – Hanneke Naber

Inge M. Ton

Inge M. Ton studeerde aan academie St Joost te Breda, Zij ontleent haar inspiratie aan de menselijke gestalte. Ze experimenteert met vorm en kleur, op zoek naar een synthesetussen abstractie en figuratie: gezichten worden niet ingevuld, de gestalten blijven rudimentair en de kleurharmonieën domineren.

Inge exposeerde in binnen- en buitenland van haar geboortestad Amsterdam tot St. Tropez, in welke omgeving zij ook een tijd lang atelierruimte had. De schilderijen zijn gesigneerd met haar initialen ‘ IT ‘, ze zegt daarover: “De associatie met ’this is it’, ligt voor de hand, echter voor mij is een schilderij niet snel ‘it’,sterker nog het is nooit af, het kan altijd beter. ”

Inge M. Ton

Marcel Ruben

Marcel Ruben houdt van tekenen en schilderen vanaf zijn kleutertijd. Hij maakt op klassieke wijze fijnzinnige olieverfschilderijen in een nieuwe techniek met onderwerpen als eenvoudige portretten, stillevens en dieren in hun leefomgeving met elk een uniek verhaal.

Marcel kijkt er naar uit zijn werk aan het publiek te tonen. Zijn werk is bedoeld om mensen te inspireren en te vermaken. Van deze beginnende schilder gaan we in de toekomst vast nog meer zien en horen. De kunstenaar zal de eerste twee weekenden aanwezig zijn bij de tentoonstelling om persoonlijk te ontmoeten en vragen over zijn werk te beantwoorden.

De opening is op zondag 2 april om 15.00 uur. De expositie duurt daarna nog tot en met 30 april. Open elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Raadhuis voor de Kunst, Torenstraat 7, 1981BC. Toegang is gratis.

Fruit en zijn licht – Marcel Faber
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen