3 december 2023

Herdenking bij Joods Namenmonument Duinrust

Beverwijk – Gistermiddag vond er op begraafplaats Duinrust de allereerste herdenking van het Joods Namenmonument plaats.

Afgelopen jaar werd het monument onthuld ter nagedachtenis aan de Joodse inwoners uit Beverwijk en Wijk aan Zee, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden weggevoerd en nooit meer terug naar huis keerden.

Drukbezocht

Bij de herdenking, die druk bezocht werd, sprak de heer Jan-Teun Tabak, voorzitter van de stichting 4 mei in Beverwijk. Ook droegen drie leerlingen van het Castor College hun zelf geschreven gedicht voor, én werd er een toespraak gehouden door de heer Jan van der Linden, voormalig stadsarchivaris van de gemeente Beverwijk.

Kranslegging
Er werden tijdens de herdenking verschillende kransen gelegd: namens B & W, burgemeester Martijn Smit, door Stichting 4 mei Beverwijk, namens de heren Jan van der Linden en Wim Spruit en een bloemlegging door leerlingen van het Castor College.

De cameraman en verslaggever van IJmond Nieuws was ook aanwezig om een reportage te maken. Houd vooral ons YouTube kanaal in de gaten hiervoor via youtube.com/ijmondnieuws

Herdenking bij Joods Namenmonument – Hans Blomvliet, IJmond Nieuws
Herdenking bij Joods Namenmonument – Hans Blomvliet, IJmond Nieuws
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen