1 december 2023

Beverwijk heeft de meeste echtscheidingen van de IJmond

Beverwijk – In de gemeente Beverwijk komen de meeste echtscheidingen voor, namelijk 11,02%. Velsen komt op de tweede plek met 10.50% en Heemskerk op nummer drie met 10,17%, blijkt uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van het CBS.

Het aantal echtscheidingen was vorig jaar op het laagste niveau sinds laatste veertig jaar. Vorig jaar scheidden ongeveer 25.600 stellen en dat getal is sinds 1979 niet meer zo laag geweest. Dit meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS.) Op dit moment zijn bijna 1 op de 10 Nederlanders gescheiden, dit komt neer op 1,7 miljoen gescheiden Nederlanders. Zo’n 2,5% (1 op de 40 scheidingen in 2022) is van een huwelijk dat maximaal één jaar heeft geduurd.

Aanhoudende daling

De aanhoudende daling in het aantal echtscheidingen is te verklaren door een afname in het aantal huwelijken in Nederland. Koppels kiezen vaker voor een geregistreerd partnerschap of gaan ongehuwd samenwonen. Ook speelt de vergrijzing een rol in de afname. Des te langer een huwelijken stand houdt, hoe groter de kans toeneemt dat koppels van scheiden afzien.

Op de klippen

Het aantal huwelijken dat binnen tien jaar eindigt in een echtscheiding, is ook afgenomen. Dit is te verklaren doordat mensen veel vaker op latere leeftijd pas het huwelijksbootje instappen. De kans dat een getrouwd stel hun huwelijk op de klippen loopt is groter als het gaat om koppels onder de 25 jaar.

Via de volgende link kunt u zien hoe het er in uw gemeente en de rest van Nederland voorstaat https://www.independer.nl/hypotheek/info/situatie/scheiden/onderzoek/echtscheidingen-2022

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen