3 december 2023

Lezing Conny Braam over haar nieuwe boek: ‘De revolutie van Pelle’

Beverwijk – In het Kennemer Theater verzorgt Conny Braam op donderdag 30 maart een lezing over haar pas verschenen nieuwe boek.

In haar nieuwe roman ‘De revolutie van Pelle’ gaat Conny Braam op zoek naar wat haar tot de rebelse meid heeft gemaakt die in mei 1968 na een knallende ruzie op de trein stapte.
De reconstructie van haar verleden begint in het negentiende eeuwse IJmuiden waar grootmoeder Keet Pelle een kroeg drijft en evenals vele werkloze kanaalgravers en arme vissers in de ban raakt van de revolutionaire socialistenleider Ferdinand Domela Nieuwenhuis.

Anti-Apartheidsbeweging

Vanaf 1924 is het Keets dochter Grada die vanuit Beverwijk vertelt over haar pogingen om te ontsnappen aan de vernederende armoede alsook aan haar moeder en de narigheid van de Tweede Wereldoorlog. Begin jaren vijftig komt Conny Braam zelf aan het woord en vertelt over haar jeugd in Arnhem, waar de koude-oorlogsmentaliteit, brave burgerlijkheid en het racisme van haar vader uiteindelijk onverdraaglijk worden.
De belofte van revolutie zal haar naar Amsterdam lokken, waar ze de Nederlandse Anti-Apartheidsbeweging opricht.

Totstandkoming

Tijdens deze lezing, georganiseerd door het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland in samenwerking met de Bibliotheek IJmond-Noord en het Kennemer Theater,
vertelt Conny Braam over de totstandkoming van haar boek en zal ze ongetwijfeld ingaan op haar eigen herinneringen in onze regio. De revolutie van Pelle is tijdens de pauze te koop en kan dan door Conny Braam gesigneerd worden.

Kaarten voor deze ontmoeting met Conny Braam zijn te koop bij het Kennemer Theater,
Kerkplein 1 in Beverwijk, donderdag 30 maart, aanvang 20:00 u.
of via www.hgmk.nl  Entree € 16,–; leden van de bibliotheek € 12,50;
HGMK-leden € 5,– op vertoon lidmaatschapkaart

Afbeelding: Conny Braam – Lillianne Kuijt

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen