1 december 2023

Kindcentrum De Sleutelbloem en Welzijn Beverwijk in actie
tegen zwerfafval

Beverwijk – Op donderdag 16 maart, twee dagen voor de landelijke Opschoondag, hebben alle 300 kinderen van Kindcentrum De Sleutelbloem zwerfafval opgeruimd in de omgeving van de school.

Ondanks het koude regenachtige weer zijn de kinderen vol enthousiasme aan de
slag gegaan. De jongste kinderen zijn dichtbij de school gebleven, terwijl de oudere kinderen verder de wijk en in park Overbos aan de slag zijn gegaan tegen het zwerfafval.
In de klassen is aandacht besteed aan het verminderen van zwerfafval.

Bewustheid creëren

Groepsleerkracht Max Commandeur, benadrukt hoe belangrijk de school het vindt om kinderen in een vroeg stadium bewust te maken van zwerfafval. ” We willen als school de kinderen een stukje bewustwording meegeven over wat zwerfafval doet met het milieu en wat je zelf kan doen om zwerfafval te verminderen.”

Zwerfafval genoteerd

De groepen 7 en 8 hebben het gevonden zwerfafval genoteerd en gaan volgende week met
de resultaten daarvan aan de slag tijdens de landelijke grote rekendag op school.
Na het opruimen werden de kinderen getrakteerd op popcorn en limonade, verzorgd door het Kinderwerk van Welzijn en het Sociaal team.

Grote berg afval
De actie tegen het zwerfafval was een groot succes. Kindcentrum De Sleutelbloem, Welzijn Beverwijk en Sociaal team Beverwijk kijken terug op een geslaagde dag. Er is een grote berg met afval in de wijk verzameld. IJmond Groen heeft gezorgd voor de afvoer van het afval.Welzijn Beverwijk besteedt dit jaar in opdracht van de Gemeente Beverwijk extra aandacht aan het verminderen van zwerfafval en natuureducatie op scholen. Initiatieven van inwoners en scholen worden ondersteund.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen