1 december 2023

59% negatief over blijven opvangboot Velsen-Noord

Velsen – Na aanleiding van een vragenlijst onder inwoners in de gemeente Velsen-Noord is gebleken dat 59% negatief staat tegenover het langer blijven van de opvangboot voor vluchtelingen aan de kade in Velsen-Noord.

4.270 inwoners uit Velsen-Noord werden uitgenodigd voor de online vragenlijst waarin ze één keer hun mening mochten geven over of de opvangboot, waarop circa duizend vluchtelingen verblijven langer aan wal mag blijven volgens hun niet. In totaal hebben 1.217 inwoners de uitnodiging volledig ingevuld; dat komt neer op zo’n 29 procent.

Hoogst waarschijnlijk zal het schip dat de naam Siljla Europa draagt na 16 april de kade moeten verlaten. Ondanks de positieve geluiden die de gemeente Velsen opving over de opvangboot spreken de resultaten boekdelen. Op donderdag 16 maart vindt er een overleg plaats en zal er worden besloten of het schip aan wal mag blijven of definitief de kade zal moeten verlaten.

Wordt vervolgd.

Afbeelding: Cruiseship Hans Blomvliet
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen