24 februari 2024

Stadsdichter van het jaar 2023: Mattijs Reinen

Beverwijk – Dit jaar is Mattijs Reinen stadsdichter van Beverwijk. Hij levert dit jaar nog vijf gedichten aan, een rond 1 april en daarna elke twee maanden een. Nu is er zijn eerste bijzondere stadsgedicht Common Census. De speciaal daarbijgemaakte illustratie is van de hand van Maud van Gool. Mattijs (44) woont al zijn hele leven in Beverwijk.

Sinds de zomervakantie geeft hij les bij Heliomare, in het voortgezet speciaal onderwijs vmbo/havo in Heemskerk. Zijn online initiatief Het Verborgen Tekstmuseum bestaat iets langer dan tien jaar.

Schrijven

Mattijs is gaan schrijven toen hij met Young Art Text en later De Verhalendames gedichten op maat ging schrijven op festivals, bruiloften en andere plekken met leuke mensen. Maud is grafisch en ruimtelijk ontwerper. Onder andere het gedicht Beekzang van Hans Tentije is door haar vormgegeven. Het is te zien in Park Scheijbeeck. Maakt de illustratie je nieuwsgierig naar ander werk van haar? Bezoek dan eens haar website kamer12.nl.

Het kerkplein

In de bibliotheek aan het Kerkplein ligt de ansichtkaart met het gedicht van Mattijs en de afbeelding van Maud (zolang de voorraad strekt) gratis voor je klaar op de afdeling met poëziebundels. De kaart is ook verkrijgbaar bij cultureel eetcafé Camille. Elk nieuw stadsgedicht vind je ook op bibliotheekijmondnoord.nl.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen