1 december 2023

Inloopavond Huize Nauweland Europaplein

Heemskerk – Op dinsdag 7 maart is er tussen 19:00 en 21:00 een inloopavond in de gemeenschappelijke ruimte van Huize Nouweland bij het Europaplein in Heemskerk.

Tijdens de inloopavond is er de gelegenheid om de plannen voor het Europaplein te bekijken. Ook is de ontwikkelaar van het nieuwe winkelcentrum aanwezig en is er gelegenheid om te spreken met MET Heemskerk.

Huidige situatie
Het Europaplein is momenteel ingericht als een plein, waar zowel voetgangers, fietsen en
gemotoriseerd verkeer gebruik van maken. Dit wordt door bewoners en gebruikers als onveilig, onoverzichtelijk en onprettig ervaren. Omdat een deel van het plein opnieuw moet worden aangelegd na de bouw, wordt dit moment gebruikt om ook de inrichting van het Europaplein te verbeteren.


Nieuwe inrichting
Het Europaplein krijgt een rijbaan met voetpaden en meer groenvakken. Het plein wordt klimaat adaptief ingericht. Er wordt een waterbergende fundering onder de rijbaan aangelegd om hevige regenbuien beter te kunnen opvangen.


Ook de situatie ter hoogte van het parkeerplein langs de Beneluxlaan wordt gewijzigd. Het
parkeerplein krijgt een gecombineerde in- en uitgang en er wordt een verplichte rijrichting ingesteld. De ondergrondse containers worden enkele meters verplaatst.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen