1 december 2023

Week van de zeldzame kankersoorten

IJmond – In de week van 6 tot 12 maart is het de week van de zeldzame kankersoorten. De week is een initiatief van onder andere, NFK, IKNL, KWF en kanker.nl en kankerorganisaties.

Het is de vierde keer dat de week van zeldzame kankersoorten georganiseerd wordt. Dit jaar is het thema: wat doe jij om de overlevingskans en/of kwaliteit van leven voor mensen met een zeldzame kanker te vergroten? 

Meer aandacht

Het doel van deze week is om meer aandacht te genereren voor de mensen die lijden aan een speciale vorm van kanker. Ook laten organisaties zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van behandelingen om de overlevingskansen van patiënten te kunnen verbeteren.

Wekelijks krijgen 400 mensen te horen dat zij een zeldzame vorm van kanker hebben (zeldzamekankers.nl.) De kans dat deze mensen na vijf jaar nog in leven zijn is een kleine 15 procent ten opzichten van mensen die een veelvoorkomende vorm van kanker hebben.

Oproep aan de politiek

Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers heeft een oproep gedaan aan de politiek en de overheid tot het starten met concrete verbeteracties. Om de zeldzame kankerpatiënt nu al op weg te helpen in de zoektocht naar goede zorg, is een checklist gemaakt.

Afbeelding: KWF
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen