3 december 2023

Vluchtelingvrouwen uit Oekraïne krijgen nieuwe kleding

Heemskerk – De Stichting UAID deelt donderdag 9 maart a.s. in buurtcentrum de Schuilhoek nieuwe dameskleding uit aan vluchtelingen uit Oekraïne die in Heemskerk zijn opgevangen.

Een mooi cadeau, vlak na 8 maart vrouwendag, voor deze vrouwen die moeilijke tijden doormaken. In Oekraïne wordt vrouwendag uitgebreid gevierd. Stichting UAID is een jaar geleden opgericht om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te helpen. Dat doen ze door hulpgoederen te sturen naar gebieden waar de nood hoog is, maar ook door vluchtelingen hier in Nederland te helpen.

Een groot deel van de nieuwe dameskleding die de Stichting gesponsord heeft gekregen is naar Oekraïne gestuurd, maar een gedeelte wordt uitgedeeld aan de vrouwen hier. Vanuit MET Heemskerk stellen wij hiervoor ruimte beschikbaar in buurtcentrum de Schuilhoek.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen