3 december 2023

Opnieuw staking in het openbaar vervoer: cao onderhandelingen muurvast

IJmond – Opnieuw is er vandaag een staking in het openbaar streekvervoer. Ondanks de staking rijd ongeveer de helft van het vervoer.

Vakbonden FNV en CNV hebben opgeroepen tot de stakingen omdat de cao onderhandelingen muurvast zitten. Het gaat maandag om de derde van in totaal vijftien stakingsdagen, die worden verdeeld over een periode van zes weken.

Meer loon

De medewerkers van bedrijven als Arriva, Qbuzz en Keolis willen meer loon, maar ook dat er maatregelen komen om de werkdruk te verlagen. De cao-onderhandelingen met werkgeversvereniging VWOV zitten echter muurvast. De werkgevers hebben al meerdere keren aangegeven niet te kunnen bieden wat de vakbonden eisen.

Reisplanner

Het wordt aangeraden om vlak voor vertrek een reisplanner, zoals op 9292 te checken aangezien vaak pas kort van te voren bekend is of de bus rijd of niet.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen