1 december 2023

Kringloopwinkel Noppes komt naar Castricum

Castricum – Kringloopwinkel Noppes komt naar Castricum. Deze zomer wordt een filiaal geopend in het voormalige pand van Huitenga in de Dorpsstraat. 

Noppes heeft op dit moment veertien kringloopwarenhuizen vol verrassingen, is expert in duurzaam hergebruik en staat voor een arbeidsmarkt waar iedereen volwaardig mee kan doen. 

Groenere wereld

Noppes Kringloopwinkel zet zich in voor een groene wereld. Elk jaar wordt ruim zeven miljoen kilo textiel en huisraad ingezameld. Zo’n 76% van deze producten wordt hergebruikt. Het merendeel vindt een nieuwe eigenaar via de winkels van Noppes. Wat zij niet kunnen verkopen, wordt gerecycled. Zo wordt de afvalberg verkleind en zorgt Noppes samen met jou voor ruim 5 miljoen kilo minder CO2-uitstoot. Dat staat gelijk aan de CO2-opname van 737.000 bomen, een bos van zo’n 2.457 voetbalvelden groot! Elk jaar opnieuw. 

In de kringloopwarenhuizen van Noppes vind je elke dag een verrassend en wisselend aanbod. Van vriendelijk geprijsde basics tot vintage pareltjes. Je raakt nooit uitgekeken. Noppes is blij met de spullen die jij niet meer nodig hebt. Je kunt ze direct inleveren bij de winkels of eenvoudig een ophaalafspraak maken.  

Inclusieve arbeidsmarkt

Noppes streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen volwaardig meedoet en biedt ruim 400 medewerkers een betaalde baan. Daarnaast zijn er vrijwilligers, scholieren en stagiaires aan de slag in de winkels. Zij krijgen extra werkervaring, scholing en begeleiding. En daarmee meer kans bij het vinden van een nieuwe baan.   

Noppes Kringloopwinkel is een sociale onderneming. Alle opbrengsten worden direct weer geïnvesteerd in het realiseren van duurzaam hergebruik en werk voor iedereen. 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen