1 december 2023

Inloopavond ver(nieuw)bouw basisschool de Binnenmeer

Uitgeest – Op maandagavond 20 maart organiseren schoolbestuur Tabijn en de gemeente Uitgeest een inloopavond voor inwoners van Uitgeest rond de ver(nieuw)bouw van basisschool De Binnenmeer.

Die avond is er gelegenheid om vragen te stellen, en vooral ook om reacties en opmerkingen te geven over het ontwerp van het gebouw en de openbare ruimte.

Meer dan 100 jaar oud
Basisschool Binnenmeer wordt stevig onder handen genomen. Het meer dan 100 jaar oude
gebouw zal een interne verbouwing ondergaan en wordt tegelijkertijd uitgebreid met
nieuwbouw voor onderwijs en kinderopvang om de school te transformeren naar een
kindcentrum. Op dit moment bevindt het project zich in de fase van ontwikkeling. Er wordt volop getekend aan het ontwerp van het gebouw en nagedacht over de inrichting van de openbare ruimte.

Feitelijke bouw
De feitelijke bouw start medio 2024, en voor die tijd moet er nog veel gebeuren. Denk
bijvoorbeeld aan bodem-, ecologische en archeologische onderzoeken, de organisatie van
participatie- en informatiebijeenkomsten, de aanbesteding van de aannemer en de nodige
vergunningaanvragen. In deze fase van het project wil de gemeente inwoners van Uitgeest en andere belangstellenden informeren over de ontwikkelingen rond de Binnenmeer en de gelegenheid bieden om vragen te stellen. Tijdens de inloopavond wordt het voorlopig ontwerp van het nieuwe kindcentrum gepresenteerd. Bezoekers worden uitgenodigd om mee te kijken naar het ontwerp van het nieuwe kindcentrum. Ook is er ruimte om opmerkingen te geven en ideeën aan te dragen voor de inrichting van de openbare ruimte. Daarbij komen aspecten kijken als verkeer, groen, duurzaamheid en klimaat.

Afbeelding: Hans Blomvliet

In gesprek gaan
De architect, het schoolbestuur van Tabijn, de wethouders van Onderwijs en van Cultuur en
deskundigen van de gemeente vanuit verschillende vakgebieden staan deze avond klaar om de plannen toe te lichten, met bezoekers in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden. Reacties, opmerkingen en ideeën zijn welkom.

Inloopavond
De inloopavond vindt plaats op maandag 20 maart 2023 tussen 19.00 – 21.00 uur in de
Binnenmeerschool aan de Langebuurt 30 in Uitgeest. Wie deze avond niet aanwezig kan zijn en/of meer informatie wil over de plannen voor de Binnenmeer, kan terecht op de website van Tabijn (https://wereldsonderwijs.nl/) en van de gemeente Uitgeest:
https://www.uitgeest.nl/plannen-en-projecten/binnenmeerschool.

Afbeelding: Hans Blomvliet
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen