12 april 2024

Wandelen met een scheutje ZEN

IJmond – In maart kunt u mee met de tweewekelijkse wandelclub in IJmuiden van Velsen Actief & Gezellig (onderdeel van Welzijn Velsen) voor uw portie zen en beweging. Op maandag 6 maart starten we om 15:00 uur bij de duiningang Heerenduinen in IJmuiden.

We lopen dan ongeveer 1,5 uur in een langzaam tempo diverse routes door de Heerenduinen. Vanaf 21 maart vindt de wandeling tweewekelijks plaats op dinsdag om 15:00 uur. Dit komt omdat vanaf deze datum de groep begeleid zal worden door mindful-docent Nicolette Datema-Knol.

Deelname voor deze wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst vanaf 21 maart. Voor mindervaliden is het niet mogelijk om mee te lopen. Wat is een wandeling met een scheutje ZEN? Tijdens de wandeling lopen we in stilte met elkaar. Zo beleef je de natuur op een andere manier dan je gewend bent. Je ruikt, hoort, ziet en voelt wat er in het moment om je heen gebeurt. Soms leidt dit tot vragen die je aan jezelf stelt. Hoe vind jij rust als je wandelt? Sta je wel eens stil om te ontdekken hoe ver je kan kijken? Voel je wel eens de grond onder je veranderen, merk je dan op wat het met je doet? Wat je ruikt als je loopt in het bos, duin of in de stad? Als je samen met iemand loopt, ben je dan wel eens stil om even bewust te worden van je omgeving? Dat soort vragen gaan we voor onszelf beantwoorden tijdens deze wandelingen. Door middel van korte mindful-opdrachten, ademhalingsoefeningen en het delen van wat we in de natuur om ons heen zien en horen word je meer bewust van het ‘nu’ moment. Loop je ook mee? Je kunt je direct inschrijven via besseling@welzijnvelsen.nl of via 06-59960170

Check voor meer informatie en data: https://www.facebook.com/groups/velsenactiefengezellig/

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen