3 december 2023

Doorstart voor papierfabriek Crown Van Gelder

Velsen-Noord – De papierfabriek Crown Van Gelder in Velsen-Noord gaat een doorstart maken. Het bedrijf wordt overgenomen door EPAC Technologies dat afkomstig is uit de Verenigde Staten.

Het bedrijf aan het Noordzeekanaal moest op 23 januari faillissement aanvragen, mede als gevolg van de hoge energiekosten en het in elkaar storten van de afzet. Naar verwachting blijven alle 250 werknemers in dienst.

Het papierbedrijf maakte onlangs bekend schuldenvrij verder te gaan. Ook werd bekend dat er 30 miljoen betaald is voor investeringen in nieuwe machines door EPAC. Het is nog niet bekend of Miklas Dronkers – de huidige directeur zijn functie zal behouden. Mogelijk komt hier aankomende week meer duidelijkheid over.

Afbeelding: Hans Blomvliet
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen