3 december 2023

Schop ter hand genomen in Broekpolder

Heemskerk – Aan de Stroomwal in Broekpolder in Heemskerk hebben de bewoners op zaterdag 25 februari de schop ter hand genomen en negen bomen in hun wijk geplant.

Eerder, in 2020, plantten de buurtbewoners slieten – takken van geknotte wilgen – een bloemenborder en later ook een aantal fruitbomen. Het onderhoud van de planten en bloemen wordt verzorgd door de bewoners zelf.

Groenspoor

In het kader van het project GroenSpoor van de gemeente Heemskerk hebben de bewoners hun behoefte aan een groenere leefomgeving aangegeven. De kosten van de boomsoorten komen uit de zak van de gemeente. Wethouder Ani Zalinyan, die ook bij het plantten van de bomen aan de Stroomwal op 25 februari aanwezig was, prees het initiatief van de bewoners. Het zorgt volgens de wethouder voor een ‘fijne leefomgeving’ in de wijk.

Stroomwal is als ‘Greenspot’ één van de locaties in Noord- Holland waar een dergelijke behoefte van bewoners aan meer natuur in de buurt wordt aangemoedigd en gerealiseerd.

Afbeelding: Hans Blomvliet
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen