12 april 2024

Drie jaar geleden allereerste coronabesmetting in Nederland

IJmond –  Het voelt inmiddels misschien een beetje als ‘een ver van je bed show’ want corona is er nog wel, maar het speelt niet meer zo’n rol in onze samenleving als dat dit drie jaar geleden het geval was.

Het is vandaag precies drie jaar geleden dat de allereerste persoon in Nederland besmet werd met het coronavirus; een man uit Loon op Zand werd besmet kort nadat hij in Noord-Italië was geweest. We weten ook allemaal maar al te goed wat hierna volgde: de allereerste lockdown.  

Afgelopen week liet het Outbreak Management Team (OMT) weten dat in isolatie gaan na een coronabesmetting voorlopig niet meer nodig is. Ook heeft het starten van een nieuwe vaccinatiecampagne momenteel geen zin, meld het OMT. Dit omdat ook bij de kwetsbare groepen een coronabesmetting momenteel mild verloopt.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen