30 november 2023

Bijna een op de zes medicijngebruikers in Nederland heeft weinig contact met een zorgverlener

IJmond – Bijna een op de zes permanente medicijngebruikers in Nederland heeft weinig tot geen contact met een zorgverlener over hun medicijn gebruik, dit meld Patiëntenfederatie Nederland na aanleiding van een eigen onderzoek onder ruim 9000 mensen.

Er zou alerter gelet moeten worden op het medicijngebruik van patiënten door artsen en apothekers. “Wat ons betreft moet iedereen die langer dan een jaar medicijnen gebruikt, jaarlijks een gesprek over dat medicijngebruik hebben. Noem het een medicijn-APK,” aldus Dianda Veldman, directeur-bestuurder Patiëntenfederatie Nederland. Het is niet voor het eerst dat hiervoor wordt gepleit.

Eventuele aanpassing van het gebruik zou beter zijn voor de gezondheid van de patiënt en medicijnverspilling tegen kunnen gaan.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen