3 december 2023

Pot Duurzaamheidslening gemeente Heemskerk bijgevuld

IJmond – Energie besparen, isoleren en zelf energie opwekken zijn belangrijke maatregelen om de energierekening te verlagen én te zorgen voor een beter milieu. 

De Duurzaamheidslening van gemeente Heemskerk staat weer open voor aanvragen. De pot is voor de derde keer bijgevuld. Meer informatie over de lening vindt u op www.odijmond.nl/duurzaamheidslening-heemskerk.

Met de Duurzaamheidslening kunnen woningeigenaar-bewoners en kleine verenigingen van eigenaren met minder dan tien leden met een bestaande woning verduurzamen. Wethouder Piet Burgering: “Als gemeente helpen we graag onze inwoners bij het verduurzamen van hun woning, bijvoorbeeld bij isolatie of de aanschaf een warmtepomp. Verduurzaming zorgt voor een lagere energierekening en meer wooncomfort. De duurzaamheidslening kan inwoners een steuntje in de rug geven bij de financiering van maatregelen.”

Gemeentelijke duurzaamheidslening naast landelijke financiering

U vraagt de Duurzaamheidslening aan bij Omgevingsdienst IJmond. Op www.odijmond.nl/duurzaamheidslening-heemskerk leest u over de manier waarop en de voorwaarden. Ook leest u op deze pagina meer over de landelijke mogelijkheden voor financiering.

Vragen over verduurzaming stelt u aan het gemeentelijk energieloket

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het beoordelen van offertes of bij het maken van de juiste duurzame stap? Bel dan hét energieloket van Heemskerk: het Duurzaam Bouwloket via 0251-309007.

EcoHeemskerk: de lokale energiecoöperatie helpt u verder
De energiecoöperatie van Heemskerk, EcoHeemskerk, helpt u graag bij vragen over energie besparen en opwekken. EcoHeemskerk is een organisatie voor Heemskerkse inwoners door Heemskerkse inwoners, die door informeren en begeleiden bijdraagt aan de energietransitie. Kijk op www.ecoheemskerk.nl voor meer informatie.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen