1 december 2023

Mag opvangboot langer aan wal blijven?

Velsen – Het opvangschip dat aan wal ligt in Velsen-Noord zou eigenlijk per 1 maart 2023 vertrekken, maar vanwege de tekorten aan opvangplekken heeft het Rijk een beroep gedaan op de gemeente Velsen-Noord.

Het was de bedoeling dat het cruiseschip dat dient als opvangsschip voor vluchtelingen per 1 maart 2023 niet meer nodig zou zijn, maar vanwege de tekorten aan opvangplekken voor vluchtelingen heeft het Rijk aan de gemeente Velsen-Noord gevraagd of het schip langer zou mogen blijven.

De gemeente heeft een anonieme online vragenlijst gemaakt voor alle inwoners vanaf 18 jaar in Velsen-Noord, met daarin vraag wat zij ervan zouden vinden als het schip langer aan wal zou blijven. Iedereen mag de vragenlijst 1 keer invullen. Daarom krijgen briefontvangers een unieke code waarmee ze kunnen inloggen. Inwoners van Velsen-Noord kunnen de vragenlijst invullen tot en met zondag 26 februari 2023. Het is belangrijk dat ze dat op tijd doen. Anders kunnen we de antwoorden niet meer meenemen.

Aan de hand van de reacties op deze vragenlijst heeft de gemeente straks een beter beeld over hoe hun inwoners denken over de opvang van vluchtelingen in hun dorp en kunnen zij een betere beslissing nemen. De beslissing zal op 10 maart te lezen zijn via: https://www.velsen.nl/opvang-vluchtelingen

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen