3 december 2023

Kenter Jeugdhulp organiseert unieke verhalenavond over pleegzorg

IJmond – “Alles wat je meemaakt in je leven vormt je. Soms raak je onderweg beschadigd. Maar blijf je dan gewond of lukt het een eigen hoopvolle toekomst te schrijven?”

Dit is het thema van een unieke verhalenavond die op 16 februari a.s. plaatsvindt in het Verhalenhuis in Haarlem Noord. Het belooft een mooie avond te worden over de bijzondere wereld van pleegzorg.

Er wordt veel geschreven en gezegd over jeugd- en pleegzorg in de media en iedereen vindt er wel iets van. En waarom zou je ook eigenlijk een beschadigd kind in huis nemen? Maar hoe kijken de mensen er tegenaan die zelf in een pleeggezin hebben gezeten of pleegouder zijn?

Een volwassen pleegkind, een moeder en een pleegmoeder vertellen hun levensverhalen. Zo is Shanita na een familiedrama op 6 jarige leeftijd in een pleeggezin terecht gekomen en hebben de kinderen van Judith negen maanden in een pleeggezin gewoond. Tonny heeft als pleegmoeder 28 kinderen voor korte en langere tijd opgevangen en opgevoed. Hoe heeft het leven deze mensen gevormd, wat heeft pleegzorg betekent in hun leven en waar staan ze vandaag? Maar ook: wat heeft ze geholpen om verder te gaan als alles verloren leek?

Speciaal voor deze avond speelt muzikante Noraly een aantal speciaal voor deze avond geschreven nummers met teksten die de verhalen prachtig illustreren. De vertelavond wordt georganiseerd door Kenter Jeugdhulp.


Op 7 maart 2023 in Verhalenhuis van Egmondstraat 7, Haarlem Noord.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen