12 april 2024

Jules De Cock wint Nederlands Kampioenschap Strandrace

Wijk aan Zee – Bekijk de start van Subaru BeachBattle. Na een afwezigheid van twee edities door Covid keert de BeachBattle dit seizoen terug naar het strand van Wijk aan Zee.

Dat doen we met een knal. De Subaru BeachBattle van het seizoen 2022-2023 is namelijk het Nederlands Kampioenschap Strandrace. Er doen 600 deelnemers, waaronder niet alleen de regerende kampioenen (Rick van Breda bij de mannen en Nina Kessler bij de vrouwen behaalden vorig jaar in een stormachtig Scheveningen de nationale strandtitel. ) en andere topwielrenners, maar ook vele honderden recreanten.

Na een race van in totaal 40 of 54 kilometer ligt de finishlijn voor Beachclub Sunsea. Alle elementen van ‘Het Strand’ komen in het parcours aan bod: strand op- en afgangen, het duin, de vloedlijn, de pier, strandhuisjes sidewalks, strandpaviljoenen en natuurlijk veel zand. Diverse uitdagende elementen als de 18 procent steile Muur van WaZ, en de éénmalige overgang over de Noordpier maken het parcours enig in zijn soort. De BeachBattle is zowel voor toeschouwers als voor deelnemers een uniek en uitdagend evenement. In een spannende race op het strand van Wijk aan Zee heeft Jules De Cock het Nederlands kampioenschap Strandrace gewonnen. Bij de dames ging het kampioenschap naar Nina Kessler die daarmee haar Nederlands Kampioenschap prolongeerde.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen