1 december 2023

GEWELDIGE TEAMPRESTATIE ADO’20 VR1

Heemskerk – ADO’20 VR1 – RKSV Nuenen VR1 1-1 (0-1)
Met onze wintersporters weer in de gelederen was het vandaag tijd voor de thuiswedstrijd tegen de koploper uit het verre Nuenen. Deze volwassen ploeg is nog zonder puntverlies in de eerste klasse C. Omdat we in de uitwedstrijd echter niet kansloos waren, gingen we met een gezonde dosis vertrouwen deze wedstrijd in.

Vanaf het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen kwamen niet echt helemaal in hun spel en er werd dan ook vaak de lange bal gezocht. Er werden enkele felle duels uitgevochten en het werd snel duidelijk dat Nuenen hier ook wel naar op zoek was. Er ontstonden enkele kleine kansen aan beide kanten, maar toch kwam de 0-1 redelijk uit de lucht vallen. Een lange bal werd in 1x gecontroleerd en bekeken over onze keepster heengelobt. Enkele minuten later voorkwam Joëlle door een goede redding dat we zelfs met 0-2 de kleedkamer op moesten zoeken. 

In het begin van de tweede helft leek het iets te kantelen. Wij kregen in deze fase de betere kansen, maar de bal leek telkens niet goed te willen vallen. In de 68e minuut was het dan toch raak: Eva gaf een perfecte voorzet, waarna Melissa goed achter haar man vandaan kwam en de bal tegendraads kon binnenwerken; 1-1. Nuenen probeerde in de slotfase nog de winnende te forceren, maar het stond goed achterin en we kwamen niet echt meer in de problemen.  

De meerdere gele kaarten en de vele blauwe plekken en schaafwonden laten ook wel goed zien wat voor wedstrijd het was vandaag. Twee teams die wilden knokken voor de punten, maar daardoor ook niet echt aan goed voetbal toekwamen. Wel mooi om te zien dat we als collectief nu ook de mouwen op kunnen stropen en volwassen de duels in kunnen gaan. 

1-1 uiteindelijk ook een verdiende uitslag en dus verantwoordelijk voor het eerste puntverlies van de koploper. Volgende week weer vrolijk verder; op naar de altijd lastige uitwedstrijd op het gras in Winkel! 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen