3 december 2023

Hokkai organiseert open dag rondom het thema Umi: de zee

Velsen – Op zondag 26 februari organiseert Hokkai Suisan, leverancier van Japanse visproducten, een open dag rondom het thema Umi (Japans voor de zee). Van zeewier tot coquilles en van sardien tot koningsvis, in onze vishal staat die zondag alles in het teken van geweldige producten uit de Japanse wateren.

Open dag
Twee keer per jaar organiseert Hokkai, in de visverwerkingshal middenin de haven van IJmuiden, een open dag voor hun klantenkring. Daarnaast trekt deze dag traditiegetrouw een enorme schare nieuwe voedsel liefhebbers uit het hele land die interesse hebben in de Japanse eetcultuur. Voor iedere editie besteedt het bedrijf aandacht aan een belangrijk thema binnen de Japanse eetcultuur en nodigen ze Japanse leveranciers uit om hun authentieke producten bij het Nederlandse publiek te introduceren. Zo zijn er op 26 februari leveranciers uit de regio Sanriku die mekabu (zeewier), iwashi (sardines) en katsuo (bonito) meebrengen alsook een nori-producent uit Ariake en een coquille leverancier uit Hokkaido. Daarnaast wordt er een ICCAT-gecertificeerde tonijn aangesneden en kunnen de gasten genieten van verse sashimi.

Verspreiden van de Japanse eetcultuur
De open dagen zijn een initiatief van de eigenaar van Hokkai, Marinus Noordenbos. Hij zet zich al 30 jaar in om authentiek Japans eten in Nederland aan de man te krijgen en werd hiervoor in 2021 door de Japanse overheid aangesteld als ambassadeur voor de Japanse keuken in Nederland: “Als ambassadeur krijg ik de mogelijkheid om veel Japanse voedselproducenten te ontmoeten en prachtige producten te selecteren die kansrijk zijn voor de Europese markt. Elke visser, boer of brouwer die ik heb gesproken heeft zijn eigen verhaal en op de open dag willen we hen een podium bieden.”

Boek
In het verlengde hiervan werkt Hokkai momenteel aan een (kook)boek over de Japanse eetcultuur. Op de aankomende open dag krijgen gasten een eerste sneak-preview van de inhoud en start tevens de voorverkoop. De publicatiedatum van het boek wordt in september dit jaar verwacht.

Praktische informatie
Datum en tijd: 26 februari 2023 van 13:00 – 17:00
Adres: Egmondstraat 2, 1976 BR IJmuiden
Toegang: gratis, aanmelding of kaartje kopen is niet nodig

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen