12 april 2024

Uitspraak rechtbank over afsluiten Rijksstraatweg

Heemskerk – Op maandag 9 januari 2023 heeft de rechtbank Haarlem uitspraak gedaan over het afsluiten van de Rijksstraatweg (de ‘knip’ voor autoverkeer). De rechtbank vindt dat de gemeente Heemskerk geen fouten heeft gemaakt en dat de knip mag blijven.


De bewoners die beroep bij de rechtbank hadden ingesteld hebben voornamelijk last van verkeer door de Maerten van Heemskerckstraat. Het aantal voertuigen dat per dag door die straat rijdt, is door de knip hoger geworden. In een gedeelte van die straat is het aantal voertuigen gestegen van 700 naar 1200 per dag. De rechtbank vindt dat het aantal voertuigen in de Maerten van Heemskerckstraat niet
zó hoog is dat de gemeente de knip op de Rijksstraatweg moet terugdraaien. Verkeersveiligheid verbeteren. De gemeente Heemskerk wil nu samen met de gemeente Beverwijk kijken naar extra maatregelen in de Maerten van Heemskerckstraat om de toename van verkeer terug te dringen. Ook gaat de gemeente Heemskerk kijken naar de definitieve inrichting van de knip. De gemeente wil bij de knip de
verkeersveiligheid proberen te verbeteren en meer groen toevoegen. Daarvoor gaat Heemskerk in overleg met de aan- en omwonenden.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen