12 april 2024

Rode Kruis Ziekenhuis geeft update

IJmond – Er is momenteel een landelijk probleem met de ziekenhuiscapaciteit. Dit heeft een aantal oorzaken. Zo is er een landelijke griepepidemie, waardoor er meer mensen in het ziekenhuis terecht komen. Ook wordt ziekenhuispersoneel getroffen door de griep, waardoor er meer uitval is door ziekte. Daarnaast liggen er landelijk nog steeds zo’n 700 corona patiënten in de ziekenhuizen en gaan er nog andere virussen rond die ervoor zorgen dat patiënten in isolatie in het ziekenhuis verzorgd moeten worden. Doordat deze problemen ook in de verpleeghuizen spelen, is de doorstroming naar die locaties niet optimaal. Dit alles heeft helaas tot gevolg dat het RKZ enkele niet urgente operaties per dag moet afzeggen. Wij vinden het erg vervelend dit te moeten doen, maar willen voor de patiënten in ons ziekenhuis de beste zorg leveren. Door deze operaties af te zeggen, creëren we ruimte voor onze patiënten en onze collega’s. Het RKZ heeft zes operatiekamers (OK). Per dag worden er meerdere operaties per OK uitgevoerd.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen